Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Soorten groendaken

Ben je geïnteresseerd in een groendak? Dan heb je 2 opties: een intensief groendak of een extensief groendak. Het eerste is een combinatie van beplanting, terras en paden, terwijl het tweede enkel uit begroeiing bestaat. Uiteraard hebben beide opties andere vereisten.

Ga snel naar: extensief groendakintensief groendakDHZ of vakman?prijssubsidies

SOORT 1: extensief groendak

In tegenstelling tot een intensief groendak is het niet de bedoeling om een extensief groendak te bewandelen. Bij een extensieve daktuin brengt een vakman een 8 tot 15 cm dikke substraatlaag aan. Onderhoudsarme sedumplanten, lage grassen en/of planten dienen voor de aanplanting. Belangrijk is dat de ondergrond in een helling ligt, zodat er geen waterstagnatie ontstaat. Om te voorkomen dat er zich verstoppingen voordoen, plaatst de vakman speciale opvangbakken. Dit soort groendak is mogelijk op een dak met een hellingsgraad tot 45°.

Prijs extensief groendak: € 45 à 100 (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

SOORT 2: intensief groendak

Een intensieve daktuin bestaat uit zowel beloopbare zones (zoals terrassen en paden) als groenzones. Alle combinaties zijn mogelijk, zelfs een zwembad. Dit type groendak vraagt wel om een extra draagstructuur. De vakman plaatst een waterbufferreservoir met een kanaalstructuur die het water vasthoudt. Als je in de grondaanvulling polymeergel verwerkt, kan deze ook als waterbuffer dienen. De dikte van de substraatlaag is sterk afhankelijk van de functie van de beplanting. Op daktuinen worden planten en struiken gebruikt die een horizontale wortelgroei hebben.

Prijs intensief groendak: € 120 à 200 (incl. btw en plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Het laten plaatsen van een ecodak door een professional heeft uiteraard veel voordelen. Je vraagt best wel meerdere offertes aan om zo verschillende leveranciers te vergelijken. Uiteraard is de prijs wel een stuk duurder dan wanneer je het zelf zou plaatsen. De prijs van de plaatsing kan namelijk snel oplopen. Los van het feit dat het zelf plaatsen goedkoper zal uitkomen, houd je ook best rekening met de nadelen die hieraan verbonden zijn. Je hebt geen garantie op de plaatsing en een foute plaatsing kan later voor problemen zorgen.

→ Ontvang gratis en vrijblijvend offertes  van professionele plaatsers van groendaken via onze offertepagina.

groendak extensief


Prijs groendak

De prijzen van een groendak variëren tussen 45 en 200 euro per vierkante meter (incl. btw en plaatsing). Let op, de prijzen verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, maar ook voorstellen en afwerkingen vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.


Subsidies groendak

Veel gemeentes reiken subsidies uit voor het plaatsen van een groendak. Het maximale bedrag dat je kan verwachten verschilt van gemeente tot gemeente. Aan subsidies zijn natuurlijk altijd voorwaarden verbonden. Informeer je hier dus goed over.

 

Offertes voor een sedumdak / groendak ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers