Sedumdak subsidie

Wil je een dak omtoveren tot een duurzaam groendak? Dan kan je hier mogelijk subsidie voor krijgen. Een groendak, ook wel bekend als sedumdak, is een goede stap richting duurzamer wonen. Benieuwd naar hoeveel sedumdak subsidie je kan krijgen, hoe je deze subsidie aanvraagt en wat de voorwaarden zijn? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoeveel subsidie voor een groendak?
Voorwaarden sedumdak subsidie
Subsidie sedumdak aanvragen
Offertes ontvangen?

 

Waarom krijg je subsidie voor een sedumdak?

De Nederlandse overheid moedigt het plaatsen van sedumdaken actief aan. Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan het vergroenen van daken. De beplanting op een  groendak neemt CO2 op en filtert de lucht. Dat is goed voor het milieu. Daarnaast biedt een beplant dak goede isolatie, een hogere levensduur van je dak, betere bescherming tegen regenwater, …. Kortom, genoeg redenen om van je dak een sedumdak te maken.

subsidie sedumdak

 

Hoeveel subsidie voor een groendak?

Gemiddeld wordt tot 50% van de totale investering in sedumdakbedekking vergoedt. Je kan de prijs van een sedumdak dus flink drukken. Hoeveel subsidie je precíes krijgt voor het aanleggen van een groendak wisselt per gemeente. Het subsidiebedrag ligt gemiddeld tussen de €20 – 35 per m². 

 

Vraag advies aan een vakman!

Hoe hoog is de sedumdak subsidie in jouw gemeente? En wat zijn de totale kosten voor deze groene dakbedekking? Een vakman geeft je antwoord op deze vragen en begeleidt je met advies en prijzen op maat. Vind de juist specialist voor jouw project via onze offerteservice.

 

Voorwaarden sedumdak subsidie

Kan jij subsidie krijgen voor je sedumdak? Zo ja, voor hoeveel subsidie kom je in aanmerking? Gemeentes hanteren specifieke voorwaarden om te bepalen of je subsidie krijgt voor je sedumdak en wat de hoogte is van deze financiële tegemoetkoming. In de meeste gevallen moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

 • Oppervlakte van je dak: om in aanmerking te komen voor subsidie moet je dak groot genoeg zijn. Je sedumdak moet een oppervlakte hebben van een minimaal aantal m². Ook meerdere daken bedekken is een optie. Is je dak niet groot genoeg? Ga dan eens bij je buren na of ze ook geïnteresseerd zijn in een groendak en vraag de subsidie samen aan.
 • Waterberging: gemiddeld moet je sedumdak een wateropslagcapaciteit hebben van 25 liter per m².
 • Bouwjaar van de woning: in de meeste gemeenten moet je woning minimaal 5 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor sedumdak subsidie.
 • Deadline van je aanvraag: de deadline voor subsidieaanvragen ligt vaak aan het einde van het jaar. Sommige gemeenten hebben daarnaast een jaarbudget om subsidies te financieren. Is het subsidiepotje leeg, dan heb je pech.. Regel je aanvraag dus altijd zo snel mogelijk!
 • Maximaal subsidiebedrag: gemeenten bepalen de hoogte van je subsidie met een vast bedrag per m² aan dakbedekking, maar hanteren daarnaast ook een maximum totaalbedrag per aanvraag.
 • Uitvoertermijn: is je aanvraag goedgekeurd en heb je subsidie ontvangen, dan moet de aanleg van het sedumdak binnen een bepaalde tijd worden uitgevoerd. De meeste gemeenten hanteren een uitvoertermijn van 1 jaar.

Tip: Let goed op de specifieke voorwaarden die jouw gemeente hanteert voor sedumdak subsidie. Je kan vrijblijvend advies inwinnen bij een vakman. Hij beoordeelt of je dak geschikt is voor groene dakbedekking en of je voldoet aan de voorwaarden in je gemeente. Vergelijk vrijblijvend en gratis offertes van specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

sedumdak subsidie

Subsidie sedumdak aanvragen

Hoe vraag je subsidie voor je nieuwe groendak aan? Ook dit wisselt per gemeente. Er zijn 3 basisstappen om rekening mee te houden:

 1. Verzamel de benodigde documenten: hierbij gaat het om documenten zoals het aanvraagformulier, de begroting en de offertes voor de uitvoering van de werkzaamheden. Vergeet ook niet om toestemming van de Vereniging van Eigenaren te vragen als je geen eigenaar bent van het dak.
 2. Vul het aanvraagformulier in: hier voer je alle basisinformatie van jouw project in. Hoeveel m² ga je bedekken, het bouwjaar van je woning, wat je betaalt aan de vakman, … Geef zo veel mogelijk details zodat je aanvraag compleet en duidelijk is.
 3. Verstuur je aanvraag: stuur je aanvraagformulier + bijlagen met hulp van je DigiD of eHerkenning naar je gemeente. In andere gevallen mail je het formulier + bijlagen naar de gemeente zelf. Heb je de aanvraag verstuurd? Dan krijg je gemiddeld binnen 8 weken te horen of deze is goedgekeurd. Na goedkeuring wordt de subsidie op de bankrekening van de aanvrager gestort.

 

TIP: het aanvragen van sedumdak subsidie doe je het best in samenwerking met een vakman. Hij weet precies waar je op moet letten in jouw gemeente. Maak gebruik van onze offerteservice en vergelijk voorstellen van 2 á 3 specialisten actief in jouw buurt. Start je aanvraag.

 

Offertes voor een sedumdak ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde dakdekkers