Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Onderhoud van een sedumdak

Een sedumdak is een streling voor het oog. Daarnaast biedt het ook heel wat ecologische voordelen. Ontdek hier hoe je dit type groendak best onderhoudt.

 

Tips onderhoud vegetatiedak

Een sedumdak is onderhoudsarm. Dat is dan ook één van de vele voordelen. De planten kunnen af en toe voorzien worden van extra voeding in de vorm van dakvoer of speciale voeding. Gebruik geen andere meststof of koemest. Speciale voeding is afgestemd op sedum en bevordert de groei. Hierdoor krijgen andere planten minder snel kans om ertussendoor te groeien.

Bladresten moeten minimaal eenmaal per jaar verwijderd worden, de afvoer van hemelwater moet altijd goed blijven werken. Teveel, vocht op het dak zorgt ervoor dat er mossen tussen het sedum gaat groeien. Ongeveer tweemaal per jaar is het nodig om onkruid en andere planten die aan zijn komen waaien te verwijderen. Deze kunnen makkelijk tussen de sedum gaan wortelen.

TIP: Laat het onderhoud uitvoeren door een vakman. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus tot een goed einde te brengen. Zo ben jij verzekerd van kwaliteit en een mooi resultaat. Gratis offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina.

onderhoud sedumdak

 

Offertes voor een sedumdak / groendak ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werkzaamheden. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde dakdekkers